Húsvéti köszöntő

2020-04-11 18:00

Tisztelt Esztergomiak!

Néhány hónappal ezelőtt, ha valaki azt mondta volna nekünk: szájmaszkban, kesztyűben, fertőtlenítőszerekkel, s elzárva magunkat a külvilágtól készülünk  egyik legjelentősebb ünnepünkre, nem igen adtunk volna hitelt a szavának.
Most mégis, így várjuk a húsvétot.

Mögöttünk néhány igen kemény héttel és előttünk még jó néhánnyal, ami arról fog szólni, amiről a mai nap is: megvédeni magunkat, egymást.
Úgy tartja a mondás, hogy ha az ember a szívébe néz és ott azt látja, hogy mindent megtett egy nehéz helyzetben azért, hogy saját és mások sorsát jobbra fordítsa, akkor nem cselekedett hiába.

Polgármesterként ebbe a gondolatba kapaszkodva várom a húsvétot, mert megfeszített munka áll önkormányzatunk mögött, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy Önök nyugalomban tölthessék a következő napokat.

Ehhez persze szükséges az a fegyelem, amit kértünk, kérünk és továbbra is várunk minden esztergomitól, hogy ezt az ünnepet most otthon, a külvilágot kizárva töltsék, mindannyiunk egészsége és életének védelme érdekében.

Azt gondolom, jó ideje a húsvét egész mást jelent az emberek számára, mint ami megilleti. Szeretjük hangoztatni, hogy inkább elutazunk a vendégek, a locsolók elől, kihasználva a hosszú hétvégét.

Ma, azt hiszem boldogok lennénk, ha kinyithatnánk az ajtókat és a régi hagyományoknak megfelelően várhatnánk rokonokat, barátokat.
Annak reményében, hogy jövőre majd ismét megtehetjük, most azt kérem Önöktől, hogy ünnepeljenek a legszűkebb körben, otthon!
Nem szeretném leírni most azt a szót, ami rettegésben tartja a világot, hiszen a húsvét a csendes elmélkedés, a böjt és a bűnbánat mellett a megújulás, a remény és az öröm ünnepe!

Jézus példája megmutatta, hogy nincs az a világi hatalom, amely el tudná pusztítani az Isten kegyelmébe és az emberi jóságba vetett hitet. Ez a hit adhat és adjon erőt Esztergom minden polgára számára, ezen az ünnepen!

Kívánok mindenkinek áldott, békés húsvéti ünnepet, egészséget, teljességet!

Szeretettel és tisztelettel:
 
Hernádi Ádám
polgármester